We leven alweer ruim een half jaar met het coronavirus en ondanks dat wij allemaal klaar zijn met het virus is het virus helaas nog niet klaar met ons.

Nu de “r” weer in de maand zit krijgen we ook weer te maken met de ‘normale’ verkoudheids-virussen. De symptomen hiervan lijken op die van het coronavirus waardoor het niet mogelijk is om deze te onderscheiden van elkaar.

Amannij is genoodzaakt de richtlijnen van het RIVM blijven volgen en onze maatregelen tussentijds hier op aanpassen indien nodig. (https://www.rivm.nl/coronavirus-covid-19

Voor nu heeft Amannij de volgende maatregelen gesteld;

 • begeleid(st)ers dragen een mondkapje tijdens het huisbezoek;
 • indien u met een begeleid(st)er mee rijdt in de auto vragen wij u ook een mondkapje te dragen;
 • indien er bij de begeleid(st)er sprake is van verkoudheidsklachten of er een gezinslid is met benauwdheidsklachten of koorts, dan komt de begeleid(st)er niet bij u thuis. U krijgt begeleiding op afstand of komt er een vervangende begeleid(st)er;
 • een begeleid(st)er met verkoudheidsklachten zal zich zo spoedig mogelijk laten testen;
 • voorafgaande aan het huisbezoek neemt de begeleid(st)er contact met u op om te vragen of u en eventuele gezinsleden verkoudheidsklachten vrij zijn. Zo niet dan zal er eerst overlegt worden met kantoor of de begeleid(st)er bij u in huis kan komen of niet;
 • tijdens de huisbezoeken wordt er 1,5m afstand gehouden.

Om onze begeleid(st)ers en anderen te beschermen tegen het coronavirus en de verspreiding ervan tegen te gaan vragen wij u om uw begeleid(st)er zo spoedig mogelijk in te lichten als u of een gezinslid verkoudheidsklachten heeft of als u in aanraking bent geweest met een besmet persoon.

Bij klachten vragen wij u en/of een gezinslid zich zo spoedig mogelijk te laten testen.

Bel 0800-1202 (7 dagen per week bereikbaar van 8:00 tot 20:00 uur) of ga naar https://www.rivm.nl/coronavirus-covid-19/testen of  www.coronatest.nl

Klachten die veel voorkomen:

 • Verkoudheidsklachten zoals neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn
 • Hoesten
 • Benauwdheid
 • Verhoging of koorts
 • Plotseling verlies van reuk en/of smaak (zonder neusverstopping)

Heb je een of meer van deze klachten?

Laat je testen en blijf thuis tot de uitslag bekend is.

Dan is het afhankelijk van de uitslag (positief of negatief) of je weer naar buiten mag. En of ook je huisgenoten thuis blijven. 

Als iemand binnen het gezin of huishouden ook koorts en/of benauwdheid heeft, dan moet iedereen thuisblijven.

(bron: https://www.rivm.nl/coronavirus-covid-19)

Bij eventuele vragen kunt u van maandag tot en met vrijdag contact opnemen met kantoor via nummer 0512-247740.

Op ons kantoor werken wij met een minimale bezetting. Kantoormedewerkers werken hierdoor afwisselend op kantoor en thuis, maar zijn op de normale werktijden telefonisch bereikbaar.

Amannij hoopt van harte dat we met zijn allen over een poos weer terug kunnen naar de normale situatie, tot die tijd pas goed op uzelf en op elkaar.